Επικοινωνία

Τηλ: 2170006717

Τηλ: 693986551

© 2023 by Tote. Proudly created with Wix.com

Επάγγελμα: ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΡΑΝΙΟ-ΙΕΡΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Περιγραφή Επαγγέλματος:Η κρανιο-ιερή θεραπεία αντιμετωπίζει τον άνθρωπο ολιστικά και τον ενθαρρύνει να εναρμονίσει και να φέρει σε ισορροπία την ψυχή και το σώμα του. Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός κρανιο-ιερής θεραπείας βοηθά το θεραπευόμενο να συνειδητοποιήσει τη δική του υπευθυνότητα στην ασθένεια ή τον πόνο του και έτσι να συμβάλει ενεργά στη θεραπεία του. Για παράδειγμα, το σώμα του ασθενούς μπορεί να βάλλεται από κάποια αρνητική ενέργεια (π.χ. ένα ψυχολογικό σοκ, ένα δυστύχημα ή ακόμη και καταπιεσμένα συναισθήματα), που εισήλθε μέσα του στο παρελθόν. Ο θεραπευόμενος βιώνει ξανά τις στιγμές που πληγώθηκε και με την υποστήριξη του θεραπευτικού διαλόγου κατανοεί τους μηχανισμούς της συμπεριφοράς του. Στόχος του θεραπευτή είναι να φέρει σε κατάσταση χαλάρωσης τον ασθενή του έτσι ώστε να αισθάνεται το σώμα του και να αναγνωρίσει και το δικό του ρόλο στην ασθένεια. Για να το πετύχει αυτό εφαρμόζει ήπιες μαλάξεις στο κρανίο, στη σπονδυλική στήλη και στο ιερό οστούν με στόχο την ενίσχυση της λειτουργικότητας του κρανιο-ιερού συστήματος, δηλαδή του συστήματος μέσα στο οποίο λειτουργούν ο εγκέφαλος και ο νωτιαίος μυελός. Η κρανιο-ιερή θεραπεία συμβάλλει στη βελτίωση της λειτουργίας του νευρικού συστήματος και συγκεκριμένα του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να ενισχύεται ο φυσικός αμυντικός μηχανισμός του οργανισμού και να καταπολεμούνται συμπτώματα ασθενειών, όπως ο πονοκέφαλος, η ημικρανία, ο χρόνιος πόνος, το άγχος, αλλά και διαταραχές του ύπνου και της πέψης. Ακόμη, η μέθοδος αυτή συμβάλλει στην αποθεραπεία ασθενών που πάσχουν από σκολίωση, οσφυαλγίες, κατάθλιψη, μελαγχολία, πόνους στη σπονδυλική στήλη, αυχενικό σύνδρομο, εμβοές των αυτιών, αυτισμό, υπερκινητικότητα και δυσλεξία, άσθμα, επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας, κ.ά.

Συνθήκες Εργασίας:Συνήθως εργάζεται μόνος του, αλλά μπορεί να συνεργάζεται και με άλλους θεραπευτές και ιατρούς συναφών ειδικοτήτων. Ο χώρος όπου δέχεται τους πελάτες του πρέπει να είναι φιλικός και ευχάριστος τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζομένους. Πρέπει να είναι καθαρός, άνετος, φωτεινός, και όμορφα διακοσμημένος. Το ωράριο εργασίας καθορίζεται από τον όγκο και από τις ανάγκες της πελατείας του. Χρειάζεται, τέλος, να παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:Η δεξιοτεχνία και η λεπτότητα στις κινήσεις των χεριών, η συνέπεια, η πείρα, η υπομονή, η ευχάριστη διάθεση και οι επικοινωνιακές δεξιότητες είναι μερικά από τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο ειδικός κρανιο-ιερής θεραπείας. Ακόμη, απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και αντοχή εφόσον το επάγγελμα απαιτεί πολύωρη ορθοστασία που προκαλεί σωματική κόπωση.

Σπουδές:Για να ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα μπορεί να σπουδάσει σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού. Επίσης μπορεί να σπουδάσει τη συγκεκριμένη θεραπευτική τεχνική κοντά σε ένα έμπειρο θεραπευτή ή με το σύστημα της αλληλογραφίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Επαγγελματικά Δικαιώματα:Δεν υπάρχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για το επάγγελμα του ειδικού κρανιο-ιερής θεραπείας. Αυτά καθορίζονται με βάση το γνωστικό αντικείμενο των βασικών σπουδών του.Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:Ο ειδικός κρανιο-ιερής θεραπείας μπορεί να εργαστεί ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, ενώ υπάρχει και η προοπτική του ελεύθερου επαγγελματία. Ειδικότερα, ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να εργαστεί σε δικό του ινστιτούτο ή ιατρικό κέντρο αισθητικής, σε θεραπευτήρια, σε κέντρα ψυχικής υγιεινής κ.ά. Μπορεί, επίσης, να απασχοληθεί ως επιστημονικός σύμβουλος σε ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα εναλλακτικών ή συμπληρωματικών θεραπειών. Οι αμοιβές των ειδικών κρανιο-ιερής θεραπείας θεωρούνται ικανοποιητικές και μπορούν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα όταν διατηρούν δικό τους θεραπευτήριο.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
0