Επικοινωνία

Τηλ: 2170006717

Τηλ: 693986551

© 2023 by Tote. Proudly created with Wix.com

Επάγγελμα: ΕΙΔΙΚΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΒΕΛΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Περιγραφή Επαγγέλματος:Ο ηλεκτροβελονισμός και η ηλεκτροθεραπεία είναι μια μέθοδος που εφαρμόζεται ευρέως τα τελευταία χρόνια για την ενίσχυση των αποτελέσματων του κλασικού βελονισμού. Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός αυτός τοποθετεί τις βελόνες στα σημεία που έχουν επιλεγεί και τις συνδέει με μια ειδική συσκευή η οποία παράγει ηλεκτρικό ερέθισμα ελεγχόμενης συχνότητας και έντασης. Ανάλογα με τις ηλεκτρικές παραμέτρους που χρησιμοποιεί και τα σημεία που διεγείρει, το αποτέλεσμα μπορεί να έχει αναλγητικά, μυοχαλαρωτικά, αγχολυτικά και αντικαταθλιπτικά αποτελέσματα. Η μέθοδος αυτή θεωρείται κατάλληλη για τα άτομα που υποφέρουν από οξείες και χρόνιες παθήσεις, όπως αυχενικό σύνδρομο, νευραλγία τριδύμου, οσφυαλγία, πάρεση κ.ά. Τα τελευταία χρόνια έχε αρχίσει να χρησιμοποιείται και στην αισθητική ιατρική για τη θεραπεία διάφορων προβλημάτων (π.χ. ρυτίδες, λιπόλυση κ.ά.).Συνθήκες Εργασίας:Συνήθως εργάζεται μόνος του, αλλά είναι δυνατόν να συνεργάζεται και με άλλους θεραπευτές συναφών ειδικοτήτων. Συνήθως διαθέτει δικό του θεραπευτήριο, όπου δέχεται τους πελάτες του. Ο χώρος όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του, πρέπει να είναι άνετος, φιλικός και ευχάριστος, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Το ωράριο της εργασίας του καθορίζεται από τον αριθμό και τις ανάγκες της πελατείας του. Χρειάζεται, τέλος, να παρακολουθεί συχνά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:Πρέπει να είναι υπεύθυνος, προσεκτικός, συνεπής και μεθοδικός. Είναι απαραίτητο ακόμη να τηρεί τον κώδικα δεοντολογίας, να διαθέτει επικοινωνιακές δεξιότητες, και να βρίσκεται σε καλή φυσική κατάσταση αφού πρόκειται για ένα επάγγελμα που απαιτεί πολύωρη ορθοστασία που προκαλεί μεγάλη κόπωση.

Σπουδές:Για να ασχοληθεί κάποιος με το συγκεκριμένο επάγγελμα μπορεί να σπουδάσει σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού.Επαγγελματικά Δικαιώματα:Δεν υπάρχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για το επάγγελμα του συγκεκριμένου ειδικού. Αυτά καθορίζονται με βάση το γνωστικό αντικείμενο των βασικών σπουδών του.

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:Ο ειδικός ηλεκτροβελονισμού και ηλεκτροθεραπείας, ανάλογα με το επίπεδο της εκπαίδευσής του, μπορεί να εργαστεί ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα ή ως ελεύθερος επαγγελματίας. Μπορεί, επίσης, να απασχοληθεί ως επιστημονικός σύμβουλος σε ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα εναλλακτικών ή συμπληρωματικών θεραπειών. Οι αμοιβές θεωρούνται ικανοποιητικές και μπορούν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα, όταν διατηρεί δικό του θεραπευτήριο.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
0