Επικοινωνία

Τηλ: 2170006717

Τηλ: 693986551

© 2023 by Tote. Proudly created with Wix.com

Επάγγελμα: ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΘΙΣΤΟΥ ΜΑΣΑΖ (ON SITE MASSAGE)

Περιγραφή Επαγγέλματος:Πρόκειται για ένα είδος μασάζ που εφαρμόζεται σε πολλές χώρες του κόσμου και τελευταία διαδίδεται και στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός καθιστού μασάζ χρησιμοποιεί ήπιες δακτυλοπιέσεις (acupressure) και τεχνικές μασάζ (μαλάξεις, διατάσεις κ.ά.) στον ασθενή του, οποίος βρίσκεται σε καθιστή θέση. Με το συνδυασμό κινήσεων μασάζ και δακτυλοπιέσεων, δουλεύει στο πάνω και το κάτω μέρος της πλάτης, τα χέρια, τον αυχένα και το κεφάλι του ασθενούς προκειμένου να του χαρίσει ευχαρίστηση και ευεξία. Το καθιστό μασάζ ομαλοποιεί το μυϊκό σύστημα, μειώνει το στρες και την ένταση και βελτιώνει την ικανότητα αυτοσυγκέντρωσης και επιτυγχάνεται έτσι μια κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και χαλάρωσης. Το καθιστό μασάζ είναι ιδανικό για ανθρώπους που βρίσκονται στον εργασιακό τους χώρο, αφού δεν είναι απαραίτητο να βγάλουν τα ρούχα τους, ούτε χρησιμοποιούνται έλαια. Ο δε χώρος που απαιτείται είναι πολύ μικρός.Συνθήκες Εργασίας:Συνήθως εργάζεται μόνος του, αλλά μπορεί να συνεργάζεται και με άλλους ειδικούς. Διαθέτει δικό του ινστιτούτο όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του αλλά συχνά επισκέπτεται εργασιακούς χώρους όπου περιποιείται τους πελάτες του. Το ωράριο εργασίας καθορίζεται με βάση τον όγκο της πελατείας του, αλλά και από τις ανάγκες των πελατών του. Χρειάζεται να μετακινείται αρκετά συχνά στην Ελλάδα και το εξωτερικό για να συμμετέχει σε συνέδρια και να παρακολουθεί σεμινάρια σχετικά με το αντικείμενό του.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:Απαιτείται να διαθέτει ευκινησία και επιδεξιότητα στα χέρια, να είναι διακριτικός, ευχάριστος, συνεπής και να διακρίνεται για τις επικοινωνιακές του δεξιότητες.

Σπουδές:Για να ασχοληθεί κάποιος με το συγκεκριμένο επάγγελμα μπορεί να σπουδάσει σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού. Επίσης μπορεί να σπουδάσει τη συγκεκριμένη θεραπευτική τεχνική κοντά σε έναν έμπειρο επαγγελματία ή με το σύστημα της αλληλογραφίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.Επαγγελματικά Δικαιώματα:Δεν υπάρχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για το επάγγελμα του ειδικού καθιστού μασάζ.

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:Ο ειδικός καθιστού μασάζ μπορεί να εργαστεί ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, ενώ υπάρχει και η προοπτική του ελεύθερου επαγγελματία. Ειδικότερα, ως ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να επισκέπτεται εργασιακούς χώρους ή να εργάζεται σε δικό του ινστιτούτο αισθητικής προσφέροντας αναζωογόνηση και ευεξία σε πελάτες του. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα να απασχοληθεί υπό προϋποθέσεις ως εκπαιδευτικός σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές εναλλακτικών θεραπειών. Επάγγελμα: ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣΠεριγραφή Επαγγέλματος:Ο ειδικός κινητικής βελτίωσης - αποκατάστασης χρησιμοποιεί μεθόδους και τεχνικές της συμπληρωματικής ιατρικής για να αντιμετωπίσει διάφορες παθήσεις μέσω της κίνησης. Πιο συγκεκριμένα συνδυάζει προγράμματα πρόληψης και αποκατάστασης όχι μόνο στο μυοσκελετικό σύστημα αλλά και σε ολόκληρο τον οργανισμό με σκοπό τη βελτίωση των κινητικών, των ψυχοσωματικών και των μορφολογικών αδυναμιών του. Έτσι, ο ασθενής αντιμετωπίζεται σαν συνολική οντότητα (σώμα, νους, πνεύμα), με σκοπό την αποκατάσταση ή τη βελτίωση της υγείας του. Τέλος, ο ειδικός κινητικής βελτίωσης - αποκατάστασης συνεργάζεται με άλλους επαγγελματίες (ιατρούς συναφών ειδικοτήτων, ειδικούς μασάζ, φυσιοθεραπευτές κ.ά.) προκειμένου να διευκολύνεται στο έργο του, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπου οι πελάτες του υποβάλλονται σε διάφορες άλλες θεραπείες.Συνθήκες Εργασίας:Ο ειδικός κινητικής βελτίωσης - αποκατάστασης συνήθως διαθέτει δικό του θεραπευτήριο, όπου δέχεται τους πελάτες του. Ο χώρος όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του, πρέπει να είναι φιλικός και ευχάριστος τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Χρειάζεται να είναι καθαρός και άνετος, αρκετά φωτεινός και όμορφα διακοσμημένος. Το ωράριο εργασίας καθορίζεται από τον αριθμό και τις ανάγκες της πελατείας του. Τέλος, χρειάζεται να παρακολουθεί συχνά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:Η ευχάριστη διάθεση, η συνέπεια και οι επικοινωνιακές δεξίοτητες είναι μερικά από τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει ο ειδικός αυτός. Ακόμα, χρειάζεται να διαθέτει καλή φυσική κατάσταση αφού το επάγγελμά του απαιτεί πολύωρη ορθοστασία που προκαλεί υπερένταση και μεγάλη κόπωση.Σπουδές:Για να ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα μπορεί να σπουδάσει σε Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού. Επίσης μπορεί να σπουδάσει τη συγκεκριμένη θεραπευτική τεχνική κοντά σε έναν έμπειρο επαγγελματία ή με το σύστημα της αλληλογραφίας και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Επαγγελματικά Δικαιώματα:Δεν υπάρχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για το επάγγελμα του ειδικού κινητικής βελτίωσης - αποκατάστασης. Αυτά καθορίζονται με βάση το γνωστικό αντικείμενο των βασικών σπουδών του.Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:Ο ειδικός κινητικής βελτίωσης - αποκατάστασης, ανάλογα με το επίπεδο της εκπαίδευσής του, μπορεί να εργαστεί ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, ενώ υπάρχει και η προοπτική του ελεύθερου επαγγελματία. Μπορεί, επίσης, να απασχοληθεί ως επιστημονικός σύμβουλος σε ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα εναλλακτικών ή συμπληρωματικών θεραπειών. Ακόμη, υπάρχει η δυνατότητα να απασχοληθεί υπό προϋποθέσεις ως εκπαιδευτικός, σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές εναλλακτικών θεραπειών.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
0