Επικοινωνία

Τηλ: 2170006717

Τηλ: 693986551

© 2023 by Tote. Proudly created with Wix.com

Επάγγελμα: ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Περιγραφή Επαγγέλματος:Ο ειδικός κρυσταλλοθεραπείας χρησιμοποιεί μεθόδους και τεχνικές της συμπληρωματικής ιατρικής επιστήμης προκειμένου να ανακουφίσει από τα συμπτώματα και να αντιμετωπίσει με φυσικό τρόπο διάφορες παθήσεις. Πιο συγκεκριμένα, τοποθετεί κρυστάλλους πάνω ή γύρω από το σώμα του ασθενούς με στόχο τη μεταφορά ενέργειας των κρυστάλλων σε αυτόν. Επιπλέον, συνδυάζει τις ευεργετικές ιδιότητες των κρυστάλλων με ήπιες μαλάξεις (μασάζ), με στόχο τη θεραπεία και τη χαλάρωση. Η κρυσταλλοθεραπεία θεωρείται κατάλληλη για εκείνα τα άτομα που υποφέρουν από έντονο στρες, αϋπνίες, ημικρανίες ή μυϊκούς πόνους, σωματική κόπωση κ.ά.

Συνθήκες Εργασίας:Συνήθως εργάζεται μόνος του, αλλά είναι δυνατό να συνεργάζεται και με άλλους θεραπευτές συναφών ειδικοτήτων. Συχνά διαθέτει δικό του θεραπευτήριο, όπου δέχεται τους πελάτες του. Ο χώρος, πρέπει να είναι φιλικός και ευχάριστος, τόσο για τους πελάτες όσο και για τους εργαζόμενους. Πρέπει να είναι καθαρός και άνετος, φωτεινός, και όμορφα διακοσμημένος. Το ωράριο του καθορίζεται τόσο από τον αριθμό όσο και από τις ανάγκες της πελατείας του. Τέλος, ο κρυσταλλοθεραπευτής πρέπει να παρακολουθεί συχνά σεμινάρια και συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.Ιδιαίτερα Προσωπικά Χαρακτηριστικά και Ικανότητες:Πρέπει να διαθέτει υπομονή, επιδεξιότητα σε λεπτές κινήσεις, να είναι ευγενής, διακριτικός, μεθοδικός, παρατηρητικός και να εμπνέει εμπιστοσύνη. Ακόμη, πρέπει να βρίσκεται και σε καλή φυσική κατάσταση αφού το επάγγελμά του απαιτεί πολύωρη ορθοστασία που προκαλεί μεγάλη κόπωση.

Σπουδές:Για να ασχοληθεί κανείς με το συγκεκριμένο επάγγελμα μπορεί να σπουδάσει σε εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, τα οποία συνεργάζονται με πανεπιστήμια και κολέγια του εξωτερικού. Επίσης μπορεί να σπουδάσει τη θεραπευτική τεχνική της κρυσταλλοθεραπείας με το σύστημα της αλληλογραφίας ή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.Επαγγελματικά Δικαιώματα:Δεν υπάρχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα για το επάγγελμα του ειδικού κρυσταλλοθεραπείας.

Τομείς Απασχόλησης και Προοπτικές Αγοράς Εργασίας:Ο ειδικός κρυσταλλοθεραπείας, ανάλογα με το επίπεδο της εκπαίδευσής του, μπορεί να εργαστεί ως υπάλληλος στον ιδιωτικό τομέα, ενώ υπάρχει και η προοπτική του ελεύθερου επαγγελματία. Μπορεί, επίσης, να απασχοληθεί ως επιστημονικός σύμβουλος σε ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα εναλλακτικών ή συμπληρωματικών θεραπειών. Οι αμοιβές των ειδικών κρυσταλλοθεραπείας θεωρούνται ικανοποιητικές και μπορούν να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα όταν διατηρούν δικό τους χώρο όπου παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
  • Black Pinterest Icon
0